diumenge, 18 de setembre del 2011

CRISI I FINAL DEL SISTEMA DE FINANÇAMENT ESPECULATIU FALSCAPITALISTA


Acampada a les borses del món contra el sistema financer (publicat per Vilaweb)

Una cinquantena d'indignats han passat la nit a les portes de la borsa de Barcelona · A Wall Street s'hi han aplegat centenars de manifestants


Ja hem arribat a la causa real de la crisi econòmica. Ha fallat el sistema de mercats, que no capitalista de riquesa = treball X capital. El "mercat", la "confiança dels mercats" ¡Què c... és això!, sembla llenguate pseudoreligiós. ¿Es que volem que tornin a confiar en els mercats, els qui posen diners avui i demà els retiren volent haver guanyat fortunes? (Soros i tots els de la seva espècie de paràsits humans que viuen a costa del treball dels altres) La seva feina és la no-feina: no fer res. Esperen que els altres facin feina, ells solament estan vigilant els seus diners, siguin dolars, euros, iens o iuans... i amb cada canvi... diners a la caixa. Bé, això que dic. "són seus"... és un dir. No hi ha humà que pugui crear en tota la vida la riquesa que aquests deshumans acumulen en pocs anys i es passen la vida vigilant de no perdre. I tenen por de perdre-ho perquè si ho van guanyar en pocs anys, sense fer feina o treball propi, saben que hi ha d'altres tramposos com ells que els poden "arruinar". Deixem-los estar aquests. No són ciutadans del món.

"La crisi econòmica"... Alemanya no pot cobrar de Grècia tot el que li va vendre perquè li va vendre tot i no sé ni si li va compar unes tones d'olives. I es clar, si Grècia no fabrica electrodomèstics, els compra tots pequè els hi posen a bon preu i li diuen ja ho pagaràs. Però si res els compren, res fabricaran i no ho podran pagar. ¿Que no es podia veure això? Bé, potser els qui ho van muntar, ja van cobrar les seves primes, van vendre el deute a d'altres igual d'avariciosos però més "tontos" i han anat a amagar els seu diners a d'altres empreses. I la crisi econòmica és això: ja no poden amagar més el diner a d'altres empreses. ¡S'ha acabat! ! ¡Prou!

Ara jo voldria veure l'any de gràcia del que parla la Biblia hebrea i cristiana. L'Any de gràcia del Senyor. No sé si ho van practicar de veritat però vull penar que sí. 7 X 7 = 49 anys, dues generacions i l'any 50, any de gràcia: nou repartiment de terres. En 49 anys, certament n'hi ha de més treballadors que d'altres, però també n'hi ha que han treballat i no han tingut fortuna. Als 50 anys, es retallen (no se'ls deixa sense res) les fortunes dels afortunats, d'aquells que ho rebrien tot dels seus pares i avis sense haver-s'ho treballat. Es reparteixen amb els qui no tenen terres, aquells que potser no n'han heretat ni un bocí dels seus pares, per mala fortuna o per poc treball, que de tot hi ha. Els qui han rebut massa herència l'han d'ajustar; els qui no han rebut res tenen dret a que se'ls donin oportunitats. És simple justícia social. Hi haurà menys robatoris, no caldrà tanta policia, els jutjats no estaran tan sobrecarregats... fins i tot hi pot haver més salut personal.