dilluns, 15 de juliol del 2013

La veritat, la mentida, la burla, la ignorància, l'atreviment i...

Apunts d'actualitat. Ho acabem de sentir.


El presidente del Gobierno recibe en el Palacio de la Moncloa al primer ministro de Polonia, Donald Tusk.
España / en directo 


"Los SMS que se publican ayer, lo único que hacen es ratificar lo que les he dicho antes, que el Estado de Derecho no se somete a chantaje."

És possible el xantatge si no hi ha res mal fet, res què ocultar?
En fa esment Rajoy, Sánchez Camacho i tots els portantveus del PP.

xantatge  m. [LC] Acció d’exigir alguna cosa, especialment diners, a algú amb l’amenaça de fer públic un assumpte, un fet, un escrit, etc., que el pot perjudicar.  [DIEC2]

Et poden fer chantatge per una cosa què no has fet?
Ai! Ai! Ai!
Ens traeix el subconcient?
No tenim clar el significat de les paraules?
Governem amb aquesta imprecisió lingüística, conceptual, mental?
Uf! Uf! Uf!
RAJOY PODRIA VENIR A L'ESCOLA CATALANA A RECUPERAR LA LLENGUA CASTELLANA QUE TÉ SUSPESA. Seria de franc i no hauria de pagar-ho el ministre Wert.

Los SMS que se publican ayer - diu Rajoy (a les declaracions d'avui).
Rajoy parla malament el castellà. En plurals impersonals diu "han habido";en futurs de subjuntiu: "si los hubiera" per comptes de si los hubiere; en obligació "deben de haber" per deben haber"... I ara mostra que no fa correspondre el temps verbal amb la unitat de temps.
  • Si fue ayer: se publicaron
  • Si es hoy: se publican, se han publicado
  • Si ha sido esta mañana: se han publicado
  • Si será mañana: se publicarán, van a publicarse
  • Si será la semana pròxima: se publicaran (con seguridad), se publicaren (como suposición)

 

Un senador italià compara amb un "orangutan" la ministra negra de Letta

 

 

 

 

 

 

Roberto Calderoli va dir que Cécile Kyenge, l'única titular de raça negra de l'Executiu d'Enrico Letta, "fa bé de ser ministra, però potser ho hauria de fer al seu país"

-->
Aquest Calderoli deu de ser molt desgraciat; no el conec.
1 Quan hom es posa amb un defecte o limitació d'un altre, viu amb complex d'inferioritat i està encobrint les seves pròpies limitacions. Aquest ha de ser  el cas d'aquest Calderoli que no tinc el disgust de conèixer. No és el cas de Kyenge doncs ser negre, ser blac o ser assiàtic o aborigen sabem que no disminueix la condició humana.
2) Aquest Calderoli ha de ser ignorant doncs no sap que els orangutans no viuen a l'Africa sinó a les illes d'Indonèsia: Sumatra i Borneo. A l'Àfrica hi hi ha goril·les i ximpancés.
3) Gràcies a Darwin i seguidors, avui tots sabem que estem emparentats amb els primats que en diem superiors. I s'han fet moltes investigacions sobre la capacitat intel·lgient d'aquests animals (que també tenen ànima i es desanimen). Amb la meitat de massa cerebral que nosaltres donen prova de gran int·el·ligència. Si aquest Calderoli fés ús de tota la seva capacitat cerebral, no diria aquestes bajanades d'ignorant.
4) Com més creuaments genètics diversificats, millor dotació de l'organisme. La comunicació genètica selecciona allò millor de cada progenitor. Les espècies endogàmiques genèticament, xenòfobes culturalment van empobrint-se fins a l'extinció. No s'empobrexi Calderoli; és un error.
Quin país! Quin món! Ja cal que ens espavilem els qui treballem a l'educació. Estem devaluant un patrimoni construït a través de tant segles. L'ideal il·lustrat de la instrucció universal ha estat subordinat a la socetat de masses i consum i arriba fins als pares de la pàtria.