dimarts, 4 de desembre del 2012

CATALÀ A L'ESCOLA PER A TOTS ELS CIUTADANS és l'única possibilitat



Mira si fa temps que hem actuat pel català a l'escola. Primer (1967) per als infants que parlàvem català i havíem de fer l'ensenyament en català, els nostres fills. Tot seguit (1978) per a tots els infants català a l'escola, una llengua que no els podien ensenyar els seus pares. Ho hem fet per fer un país de tots, perquè tots els sentim ciutadans del país. Una sola categoria de ciutadans.

Una nova llei d'educació: 144 articles, 9 pàgines d'exposició de motius, 12 pàgines d'addicionals i de finals. Una altre canvi? Això no aguanta més i creix el nombre d'alumnes avorrits per un ensenyament tan tradicional acadèmic i creix el nombre de professors desanimats. Amb tanta llei no anirem enlloc.

Deixar la "lengua cooficial" com a assignatura d'especialitat és mirar que els alumnes no aprenguin català.

Els ciutadans han de saber que això és un engany de mala política, d'incultura i de desconeixement de la fonamentació científica.
 
El ministro de educación de 2012, amb la seva proposta de llei, està enganyant els ciutadans. Si no parlen català els fa un mal favor. Seran ciutadans incompetents en una llengua en un país. Qui vivint a Alemanya no volia parlar alemany o vivint a Suïssa no volia parlar francès. Els emigrants espanyols volien però no els van donar possibiliatts, els van mantenir en un gueto i quan no van fer falta els van retornar al seu país. Ben al contrari, els catalans exilats que parlaven i escrivien en català i parlaven i escrivien en castellà van ser molt ben rebuts a Mexico, a Argentina, a Cuba i van ocupar llocs i càrrecs a l'administració i a la universitat.


Poden fer la llei inculta què vulguin. Si els ciutadans ho tenen clar, no la legitimaran. Serguiran demanant escola en català per als seus fills segurs que parlaran català, castellà i  més llengües.
Els ciutadans han de tenir coneixement de la fonamentació científica de l'ensenyament en llengua catalana i castellana sense problema.











Newsletter seus: Somescola.cat convoca avui concentracions arreu del país en defensa del model d'escola catalana

Somescola.cat ha convocat concentracions en diverses poblacions de Catalunya per defensar el model d'escola catalana i la immersió lingüística. Les concentracions, que porten com a lema
Per un país de tots, l'escola en català
són una resposta a l'esborrany de la nova llei LOCME proposada pel Ministerio de Educación encapçalat pel ministre José Ignacio Wert. Somescola.cat, que aglutina desenes d'entitats del món educatiu i civil, anima la ciutadania de Catalunya a participar en aquestes concentracions per mostrar així el suport i el consens que genera un model d'ensenyament d'èxit reconegut a nivell mundial.

 `


Publicat a EL TEMPS e 11.12.2012
 
Així mateix, Somescola.cat insta tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i els cartells amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català” i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns, 10 de desembre, a la sortida de l’escola.