dijous, 10 de setembre del 2009

Diada nacional de Catalunta 11 S

11 de setembre
DIADA GRAN DE CATALUNYA
No siguem un país petit
d'esperit







Si celebrem una derrota
deu ser per
reforçar el compromís per
LLENGUA - CULTURA - PAÍS


La iniciativa de l'Acte Institucional amb la màxima participació de ciutadans de Catalunya i amb tots els representats democràtics, tots els presidents (sense sectarismes partidaris) és una iniciativa necessària i a mantenir unitàriament, sens perjudici de la diversitat de sentits.



La política partidària ens està tornant mesquins a dins del País i mesells a l'Estat.


L'evidència més clara és que s'hagi admès a tràmit el recurs contra l'Estatut de Catalunya.




El TC s'està deslegitimant ell tot sol


1. Si l'Estatut va seguir el procediment legal, el va aprovar el doble Parlamento español i els ciutadans de Catalunya en referèndum el 2006, el TC no pot estar per sobre de tot el 2008.


2. Si el TC és escollit pel legislatiu amb el control de l'executiu, el poder judicial no és independent i no és el tercer poder de la democràcia. Montesquieu no ho avalaria.


3. Si el TC no ha arribat a una decisió en termini raonable i necessari, ja només per la forma és una mala decisió.


4. La legitimitat és anterior a la legalitat. La legalitat pot quedar desajustada amb el pas del temps per canvi social objectiu. La legitimitat de l'Estatut.cat és tan àmplia i tan recent que qui la desautoritza, es desautoritza ell mateix. Canviar tan d'immediat o repetir un referèndum al poc temps com ho ha fet el president de Venezuela no és democràcia, és despotisme democràtic. Martí Teixidó