dilluns, 22 de febrer del 2021

6è dia de manifestacions pacífiques cíviques, alterades per provocacions violentes interessades.

 21 de Febrer 21:00 h  Vaig veure la calma tensa, havia escoltat vigilants camuflats, vaig twittar:

Policia. Si els disperseu, no els controlareu. Això volen els afegits destrossadors: joves precaritzats per aquest sistema i jóvenes bien que volen el sistema autoritari.

Les manifestacions catalanes des 2003 per la guerra, des 2010 per l’anul·lació de l’Estatut 2006, des 2013 Via catatana, la V 2014, detinguts i empresonats 2017, LES MÉS BEN ORGANITZADES DEL MÓN.

Image

 

Fil de Xavier Miralles sobre l'actuació de la BRIMO (21 FEB 2021)

Confegit i publicat per Miquel Strubell. 

Un fil de Twitter que explica els fets de la manifestació d'ahir al centre de Barcelona, i l'actuació gratuïta de la BRIMO al carrer Gran de Gràcia. Espero que a l'autor li agradi!

Thread by @fxaviermiralles on Thread Reader App – Thread Reader App

Instrucció per fer aquesta presentació: resposta a la primer piulada de @fxaviermiralles : "@thethreadreader please unroll"

 

Petit fil de com vam viure la mani ahir amb uns amics:
Vàrem sortir des de St Andreu en columna cap a la mani, ajuntant-nos amb 9B, Sagrera, Santako i Clot, columna gruixuda, ambient reivindicatiu, moltíssima gent jove acompanyada per mitjana edat i gent més gran també. 

Recorregut per Meridiana/Glòries/Gran Via fins Universitat.
Nosaltres érem: 1 dissenyador gràfic, 2 professors, 1 actor de teatre, 1 coordinador de Riscos laborals, 1 enginyer informàtic, 1 treballador de banca i 2 estudiants.
Menys els estudiants, els altres passem tots dels 40a 
Comença la mani i ens agafa ben a prop de capçalera. A l alçada del Corte I. ja arriben infos dels vidres al Palau. Com pot ser ens preguntem, si la mani està força lluny encara?? I contra el Palau? Ningú entén res.
Seguim caminant, cap problema, tot crits sobre Hasel i llibertat 
Arribem a Urquinaona i la capçalera intenta baixar cap a Laietana. Impossible, cordó enorme de furgones a 30 m avall.
Primer gran dubte: com, qui i per què ha trencat els vidres del Palau? No sabem resposta però és EVIDENT que manifestants no.
Capçalera aturada i la gent es va apinyant. Tothom veu desenes (brutal) de furgones amb llums al llarg de Laietana, que al fer baixada es veu perfectament. Prefectura blindada com poques vegades hem vist. Tothom es demana per què impedeixen dret de mani barrant el pas. 
Han passat 5 min, no més. Els crits ressonen "Urquinaona ho tornarem a fer". De cop comença a pujar Brimo, uns a peu per Laietana, també avancen furgones i quan arriben a capçalera carreguen, directament, sense aldarulls, sense motiu.
Al mateix moment apareixen furgones ràpidament per Jonqueras amb Urqu. i avancen ràpid cap a pau claris amb urquinaona. Carreguen més fort. Crits, empentes, corredisses i ara ja comencen a caure ampolles i demés cap a Brimo.
La mani s'atomitza: fontanella, ronda, pau claris, roger de llúria... 
Ens toca córrer i ens perdem entre nosaltres. Estona dp i diverses trucades pel mig ens reagrupem davant el Ritz. Van passant furgones però està força calmat, tot i que comencen les 1es barricades. Són autodefensa senyors, perquè ja estan disparant foam. 
Pugem amunt i nacio digital publica que la borsa està en flames. Decidim treure el cap però ja hi havia bombers i havien estat 4 cartrons a la porta. Ens havíem imaginat l edifici en flames xd. Ja no hi ha cap mani compacte, gent arreu però sense rumb. I comencem a veure coses espectaculars: desenes i desenes de furgones pujant pg de gràcia fent voltes, empenyent tothom cap a jardinets. Anem pujant, sabent que en qualsevol moment obren portes, baixen i atonyinen, però no passarà en cap moment i flipem!
Per què flipem? 
Doncs perquè a mida que anem pujant veiem grupets rebentant aparadors i saquejant. Estem atònits: el perfil no té RES a veure amb els manifestants, res vol dir res! Però la brimo ni s immuta, i els secretes que hi ha ( es veu a saco) tampoc. Mentre seguim enfilant pg gràcia amunt 
Arribem a jardinets, allà la brimo fa tombs als jardinets com si fos un joc, pugen per la dreta fins on comença gran de gràcia ( hi ha barricades amb foc), baixen per l esquerra, rodegen el llapis i repeteixen recorregut. No fan res més, sempre igual. Els manifestants continuen arribant des de diversos indrets cap a jardinets, crits contra poli i algun impactr a furgones.
Tothom cap dalt, mentre segueixen saquejant sense presència policial el pg gràcia i zones de rambles ( ho seguim per tw i telegram). 
Anem pujant per gran de gràcia, diverses barricades amb foc, amb motos incloses, TOTES d empreses de lloguer, majoritàriament Acciona.
Arribant a Fontana i ha molt "jaleo", veiem de lluny llum de furgones i molts crits. No sabem què passa, a mida que ens apropem els llums se'n van. Comencem a trobar un espectacle dantesc: vidrrs arreu, foam per terra arreu però encara no som conscients de què ha passsat ni de que ens ha anat de 200/300 metres (calculo) no estar a la ratonera que més tard veurem 
Arribem a Lesseps, ple de furgones de les quals baixen els psicòpates i carreguen. Meitat de gent cap a Torrent de l Olla i meitat recula de nou cap a Gran de gràcia.
Els veiem baixar corrent cap al metro de lesseps perseguint gent. Estan tarats.
Més tard sabrem que un amic estava al mig de la ratonera i que ha rebut al crit de "rojos de mierda" i " ahora lloráis, mariconas de mierda?"
Les notícies correm com la pòlvora, ara tothom ja ho sap i la gent està indignada.
Torrent de l olla és un carrer fe guerra 
Hi ha barricades arreu, sense foc, per evitar una nova ratonera, a cada cantonada.
A l arribar a Còrsega hi ha més Brimo i cordó policial.
Ja anem cap a Vedaguer a agafar metro.
I queden moooltes preguntes per respondre:
Per què aquesta violència salvatge i gratuïta cap a manif? 
Per què desenes de furgones seguint manifestants i pegant i CAP amb els saquejadors?
Qui i amb quin secret motiu trenca els vidres del Palau quan CAP manifestant havia arribat allà i a més era impossible accedir-hi?
Qui forma la Brimo que crida "rojos de mierda" i missatges homòfobs?
Què busquen? Qui hi ha darrera? Quines consignes polítiques tenen i qui les hi dona?
Ja heu pogut veure el nostre perfil: saquejadors violents ens diran.
En fi, queda clar que la lluita és l únic camí i que busquen la criminalització del nostre jovent i de qualsevol dissidència política cap al Règim espanyol del 78.
És del tot IMPRESCINDIBLE que el nou Govern afronti de cara i de forma valenta el problema enorme que tenim amb l ordre públic a Catalunya. 
Calen depuracions i expedients.
De fet el que cal és la #BRIMODISSOLUCIO
Visca la Terra!
#LlibertatPabloHasel