dijous, 21 de gener del 2021

Anem pensant en Govern democràtic participat i no de partit.

 Govern de Catalunya, govern per a tots els ciutadans.


Quatre rius de sang de | Antoni TAPIES | Compra de arte online | artpriceQuatre rius de sang (Tàpies)

 Enquestes i sondejos per condicionar el resultat de les eleccions que no s'haurien de fer.

 

 

Naciódigital 21.01.2021 publica aquestes dades: Barcelona: PSC (25,6%), ERC (19,4%), JxCat (11%), comuns (10,5%), Cs (10%) Girona: ERC (25,8%), JxCat (21,1%), PSC (16,7%) Lleida: ERC (28%), JxCat (18,3%), PSC (18,2%) Tarragona: PSC (21,7%), ERC (20,5%), JxCat (12,8%)

Els candidats del 14-F.


Els socialistes obtindrien entre 30 i 35 escons, mentre que els republicans ballen entre els 31 i els 33, per davant de Junts, amb 20-27, i la majoria independentista perilla.

 

ADDENDA 13.02.2021 Estimació de resultats publicats fora de territori i fora de termini.





Potser ja és hora d'oblidar la quimera d'obtenir una majoria 'absoluta', herència de la monarquia absoluta. S'ha de governar per a tothom amb tendència dominant per qui tingui majoria molt evident, no per qui tingui un o dos diputats més. Govern de majoria àmplia, transparent, eficaç i generós.

Però cal denunciar els partits que han trencat en consens assolit els anys vuitanta. Al Parlament de Catalunya es parla català i qui no el parla els darrers anys és perquè no vol.  No ha d'estar al Parlament de Catalunya, pot anar a les Cortes y Senado del Parlamento español on no es pot parlar català. Es pit parlar en castellà, en francès, en anglès quan calgui, però no amb qui no para català perquè no vol o per reduir al llengua de Catalunya.


En català, s'ha de fer Govern per a tots els ciutadans. El Govern de Catalunya no és assumpte de partit sinó de democràcia. I els partits que vulguin acreditar la seva democràcia, que donin llibertat de volt als seus diputats. Al Parlament s'hi va a parlar, a enraonar, a escoltar-se tots, a pensar i decidir per acord de consens i sinó per majoria de persones que pensen responsablement. Per què sinó mantenim 135 diputats?

Des del despotisme democràtic d'España ens han negat tres presidents de la Generatilat de Catalunya. Inacceptable. Però hem respost amb tebiesa. Era el moment de reforçar el Govern de Catalunya amb la màxima participació, si calgués fer un govern de concentració com el 1978 va fer Tarradellas: consellers polítics de cada partit i consellers tècnics executius en cada àmbit de política de gestió. I no podem jugar a escapçar legislatures per interès d'uns i oposició dels altres. La legislatura acaba el gener de 2022 i cal recordar que es van gastar sis mesos per nomenar president. Que no torni a passar! Un nou període ha de ser complet, de 2021 a 2025.