dimecres, 19 de setembre del 2012

RAIMON. 50 anys per salvar-nos els mots amb cançó i compromís per la justícia

Raimon, 50 anys fent cançons
Trobant el praraules que puguen dir el que tu sents junt amb nosaltres.
Venim d'un silenci antic i molt llarg... que la gent romprè
De l'home i la dona mira sempre les mans, mans de xiquet, mans que busquen, mans dels amants, mans tan dures... mans fines que manen matar, que roben el diner públic, que especulen amb el diner dels altres.

Raimon,  50 anys anys fidel a la causa, sense trucs ni trampes, sense càrrecs ni presidències.


Raimon, filòsof de la cançó, polític de la cançó, unificador de la llengua mantenint al diferència.


50è aniversari del primer concert de Raimon a Barcelona

Raimon. T'acompanyarem al Liceu. Molts, tots, com més millor.

30 de novembre de 2012   21:00
Venda de localitats
ticketmaster.es
Tel. 902 15 00 25
Caixers de "la Caixa"


Has resistit sense el reconeixement de l'Administració catalana. Sense les teves cançon potser molts alts ca`rrecs no haguessin estat a la Generalitat de Catalunya, potser no haguéssim arribat a l'autonomia. Hi vàrem arribar ben justet i encara ens la volen treure. I hi vas contribuir tu amb la llengua catalana-valenciana. Des de València ens heu salvat al llengua moltes vegades i en canvi al vostre país segueix maltractada.




Es faran recitals a cinc universitats europees, un concert al Liceu, una exposició a l'Arts Santa Mònica i un cicle d'homenatge a la Filmoteca de Catalunya
El Departament de Cultura i el cantautor Raimon han presentat els actes de celebració del 50è aniversari del primer concert del cantautor a Barcelona. Els actes inclouran una gira de recitals a cinc universitats europees, un concert al Gran Teatre del Liceu, l'exposició "Raimon, al vent del món" a l'Arts Santa Mònica i un cicle d'homenatge a la Filmoteca de Catalunya.
El desembre de 1962 Raimon va fer la seva primera actuació a Barcelona, al teatre Fòrum Vergés. El desembre de 2012, se celebrarà el 50è aniversari d'aquell primer concert a Barcelona. Per aquest motiu, s'han organitzat un conjunt d'activitats per reconèixer la trajectòria de Raimon i la seva contribució a l'escena musical catalana d'aquestes darreres dècades.

11 setembre 2012 Diada Nacional de Catalunya

Diada total
1981 Hi érem tots els que hi érem
2012 Tots hi érem, un de cada cinc... No podíem ser-n'hi més. No hi cabíem
Si la llengua no ha estat motiu suficient per a molts, el diner ho és per a molts que no s'han mogut per la llemgua.

  9:30 h Ofrena floral amb Òmnium Cultural: llengua, cultura, país
10:30 h Ofrena floral amb Institut d'estudis Catalans: acadèmia nacional de les ciències i les humanitats

11:30 h Acte institucional: una llengua amb la seva diversitat de parles, mal que els pesi i reconeixement a tants que s'han mantingut fidels al seu poble amb al llengua, maltractada llengua. I és moment de dir que també llegim en castellà i no necessitem traducció al català. Però que no ens diguin que hi ha literaura catalana en castellà com ha dit Carles Duarte, president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts.
13:00 h Discurs patriòtic a càrec de salvador Cardús a l'Institut d'Estudis Catalans amb un excel·lent embolcall de música, poesia i narrativa.


14: 00 h Dinar en família i ben assguts per refer energies.

17:00 h Plantats ja al passeig de Gràcia amb Òmnium Cultural i Catalunya tota. 90' dempeus, sense avançar: esgotador però resistible per una causa tan noble.
20:00 h Parlament de Catalunya amb els portadors de missatge de l'Assemblea Nacional Catalana.
21:00 h Comunicat final a l'estrada final de la Manifestació per Catalunya, Estat d'Europa.