diumenge, 17 de novembre del 2013

Catalans: rucs, llestos o interessats? A quins catalans interessa?



LA COLUMNA
Els bavaresos són rucs
El Punt Avui+ 17/11/13

...els bavaresos han dit majoritàriament que no. No volen més complexos turístics ni més especulació ni més superinstal·lacions esportives ni més autopistes ni més obres públiques ni més carretades de visitants ni més deturpació del medi natural ni negocis foscos emparats pel Comitè Olímpic.


Que n'aprenguin de nosaltres, que som un país petit que predica amor a la naturalesa i que fa bandera de la cultura, però que no està per romanços i sospira perquè ens colonitzin. Quan aquell megaimperi de Las Vegas volia venir per fer un macronegoci dels més xarons i tèrbols, va ser saludat amb una trempera entusiasta. Sí, vinguin! Facin, desfacin, estem a les seves ordres. Entatxoni el territori de babaus de perfil ras, que no ens ve d'uns quants milions més per quilòmetre quadrat. Més val púrria que cultura!

Els bavaresos renuncien a la pluja de llocs de treball d'uns Jocs, que és el gran esquer de qualsevol projecte faraònic. Vivim de promeses de llocs de treball. Precaris, és clar, temporals, amb contractes porqueria, sí, però que mouen grans fortunes. Que se les reparteixin els de sempre i que ens quedem amb el país fet una mè, no hi fa res. Si genera o diu que genera llocs de treball, tot s'hi val. Quan dic tot, vull dir tot. El més important és no perdre el tren del progrés, com han fet els bavaresos. Són uns rucs.



Catalunya

País Estat
                       i molt més

De Cultura
Amb diversitat
De progrés social, no sols econòmic
La feina ben feta, no sols el guany.

Ni EuroVegas
Ni Bar cel Tar-rag Ona World
Ni Loteria Grossa ni Prima

No un país de Joc

Sí un país de cultura


Fem llista o cua darrera Ramon Solsona. Confio que som molts i moltes.



No volem negocis tipus Nóos Undargarin.

No volem negocis dels qui comencen demanant exempció d'impostos dient que ens crearan llocs de treball.

No volem concessions al fumar quan estem avançant per eradicar aquest costum que sabem del cert que és mortal.