diumenge, 23 de gener del 2022

La Meva Salut. No és la bioestadística, que és General Salut

Estic vaccinat/vacunat. 

29.04.2020 Janssen (dosi única). No vaig sentir cap efecte.

23.11.2020 Moderna. Efectes lleugers però que a dos mesos encara sento.

Jo se tenir cura de la meva salut. Ho vaig fer per responsabilitat social.

 

 

Efectes  posteriors a la vaccinació amb Moderna

  1. Dolor d'articulacions, lleuger, de cames, d'espatlles, dels dits polzes
  2. Fatiga matinal. Em desperto a l'hora habitual 6:45 sense despertador però no puc i estic així entre una i dues hores, llevat que tingui un compromís i m'obligo amb esforç. 
  3. No em concentro ni per llegir ni per escriure i faig moltes interrupcions. He de fer doble esforç. 
  4. Mal de cap, lleuger, algunes tardes.
  5. Rajada nassal matinal incrementada.
  6. Tos´tonta´quan m'ajupo.
  7. Picor a la gorga després d'estona de dur mascareta.

El més evident va ser el dolor d'articulacions, especialment dues setmanes. La fatiga matinal no l'he arribada a superar. El mal de cap, sorprenent doncs no en tinc mai. Res greu, però sento alterada la meva salut, em desconec. El dolor d'articulacions i la fatiga dels dies posteriors a la vaccinació amb Moderna coincideixen amb els de persones estimades.


Defenses alternatives que m'he autoaplicat

  1. Articulacions ben  hidratades amb llets corporals d'àloe o urea.
  2. Incrementar l'esforç quan calia o deixar-me anar sense neguit altres dies. 
  3. Deixar la concentració mental, fer activitats físiques manipulatives i tornar-hi. 
  4. Refrescar amb aigua les temples i el clatell. (Cap paracetamol -com diu CatSalut).
  5. Ingesta immediata de suc de taronja o llimona en llevar-me com a protecció.
  6. Res. Comprovar si he begut prou aigua.
  7. Un caramel de mel o de mel i llimona (No d'eucaliptus, ni de menta). 






 

 

Com a protecció general

  • Freqüent neteja de mans amb sabó.
  • Tornant de situacions de proximitat física, un tall de llimona a la boca.
  • Lleuger tapament nassal, neteja amb aigua salina al 3-5% amb lota hindú.
  • Mal o inflamació de la gola, gàrgares de bicarbonat i llimona. O més suaus, amb infusió de farigola/timó.
  • Neteja general amb ingesta d'infusió de farigola/timó.
  • Antibiòtic natural, ceba i all cru en amanides, torrades.

 

Davant la pandèmica Covid-19 s'han donat molts normes de sanitat pública i em sembla observar algunes contradiccions quan he sentit parlar els experts de medicina i microbiologia. Solament esmento la de base i en forma de pregunta atès que no sóc competent en aquest àmbit. La Covid es propaga per via aèria o per contacte secundari però sempre per les vies respiratòries. Els vaccins actuen sobre tot l'organisme bàsicament via sanguínea arribant a les cel.lules, particularment a les que vehiculen l'oxigen i les que constitueixen els pulmons. 

Si la porta d'accés són les vies respiratòries: nasal, bucal i llagrimal ocular... 
  • ¿Per què s'ha d'alterar tot el funcionament orgànic amb efectes secundaris? 
  • ¿No es poden posar vigilants a les portes; vigilar molt bé les vies respiratòries altes? 
  • ¿Identificar els primers intents d'entrada i actuar localment sobre les vies respiratòries altes? 
I si és així, identificar primer els productes naturals i solament disposar de productes farmacològics en casos més difícils (Agua de mar Rhinomer, Bucalsone, Polveritzador bucal Juanola)


  Dr. M. Cervantes, 04.01.2022

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/cervantes-la-covid-no-desapareixera-limportant-sera-protegir-les-persones-vulnerables/audio/1121167/?fbclid=IwAR1Fa0K0vzoRyI_dCWY83WI5WmgE3SWJ83LnzB1sY9fiiewN0oFexf_B1-8


La MevaSalut dóna normes generals segons regularitat bioestadística. Els metges segueixen els protocols disposats. Les proves diagnòstiques han absorbit l'atenció dels metges que ja no observen les persones. Apliquen la GeneralSalut i solament nosaltres coneixem la MevaSalut. En els darrers deu anys, no trobo metge que m'observi, m'ausculti, que em miri. El metge mira l'ordinador i disposa analítica de sang i orina o ressonància magnètica, o ecografia o tac cervical i quan aporto els resultats, anota però ni em toca, ni em mira ni em pregunta i aconsegueixo que m'escolti un instant però no trobo resposta clara.

No dubto que s'està operant un canvi contra els mateixos metges professionals autònoms. Ara són metges protocolitzats amb l'amenaça de denúncia judicial promoguda per asseguradores que són empreses econòmiques.

No dubto d'aquest canvi que s'ha produït, per experiència personal que ja sé que no és un argument científic. Però jo tinc formació científica en altre camp i sé aplicar el rigor distingint fets, inferències, causes, conseqüències, explicacions coherents o consistents. Possiblement aplico una visió sistèmica més completa que els qui es queden tranquils amb comprovacions de ciència positiva i menystenen tota interpretació per subjectiva. Doncs, resulta que la vida, sobre bases objectives, és al capdavall subjectiva de cada subjecte.

Descriptors de l'experiència personal. Coix de poliomielitis, el dr. Lluis M. Terricabras em va fer sis intervencions quirúrgiques però em va donar normes per mantenir els poques unitats motores. Més gran, dos metges m'han parlat d'amputar la cama i posar una pròtesi ´perfecta: No. Afectat d'ulcus duodenal els especialistes gastro em sotmetien a proves i medicacions fins que el metge de capçalera dr. D. Villaronga se'n va fer càrrec per simptomatologia i em va ensenyar a autodistingir: gastritits, d'intoxicació alimentària, de grip intestinal. Carcinoma adenoide quístic de paladar; cobaltoteràpia que em podia cremar les galtes i l'oncòleg no se'n sabia avenir doncs el suplement alimentari pensat per la meva dona M.Eulàlia va ser altament eficaç. Després del càncer, deu anys sentint-me cansat sense explicació i el metge de medicina general dr. J. San José va intuir problema de tiroides que no sortia per la TSH però va anar a cercar la T-4 identificant hipotiroidisme subclínic que jo compensava amb activació cerebral però tractament d'Eutirox per vida.  Darrerament, amb major dificultat per caminar el metge va disposar una densitometria òssia i va consider la pèrdua greu disposant Àcid alendrònic durant 16 setmanes però a les 12 vaig aturar de cop: cada dia tenia la musculatura més laxa. La densitometria òssia es va fer sobre la cama de pòlio perquè sempre es fa així a la cama dreta malgrat que jo vaig demanar que no. La gravetat de densitat òssia era errònia perquè es calculava sobre l'ossada general. Tres metges, traumatòlegs, no m'ho va resoldre i va ser l'entrenador esportiu Branko Piedra, que jo ara qualifico de polioesportiu, que, amb exercici al parc-natura em va ensenyar a refer la musculatura, múscul a múscul. (N'hi ha ha més, però ja n'hi ha prou)

Cap suficiència. Simplement, sóc el director de la MevaSalut. Els metges podran fer molt poc si no ens coneixen, si ni ens miren i al capdavall som cadascú que ens hem de conèixer i decidir escoltant els metges o contrastant algunes de les seves disposicions en el nostre cos, en nosaltres mateixos.

I em diran que he pe posar dosis de reforç de vaccí? Fins quan? 4a, 5a, 6a. 7a. 8a com està previst a l'aplicació la meva salut (no), a GeneralSalut? Us convido a ser directors de la vostra salut i a no acomplexar-vos. Els metges  saben de salut en general, o millor saben de malalties, però no saben de la vostra salut si no us miren, si no us toquen, si no us escolten. N'hi ha alguns que sí i en aquest cas no els deixeu. Salut, la TevaSalut.


Martí Teixidó
dr. no en medicina