dimarts, 16 de juny del 2009

POLÍTICA AMB MAJÚSCULES, política intel·ligent, amb visió oberta i compromís

Un discurs polític fonamentat, consistent i potent, pronunciat amb autoritat pròpia.
És una esperança que la paraula sigui paraula de veritat i es faci acció. Està a l'alçada de Washington, Jeffersosn, Lincoln.

Entre d'altres, tracta el tema de les religions amb perspectiva de diàleg interreligiós. Benet XVI papa de l'Esgslésia Catòlia i cap d'estat del Vaticà n'haurà d'aprendre o callar per sempre. I els docents responsables ja serà hora que superem la indiferència a la que ens va dur l'escola doctrinària nacional catòlica del règim de Franco i oferim als alumnes la cultura religiosa que necessitem per entendre la cultura, la història i evitar que quansevol grup sectari els pugui entabanar. L'actual ordenament curricular admet aquesta opció de cultura i història de les religions a la que els pares s'acollirien majoritàriament i evitaríem la ridiculesa amb que es tracta la religió entre doctrina confesional i activiatts alternatives. Si la majoria política del govern no l'ha potenciada és per mantenir calmada la Conferència Episcopal Catòlica però... ja ho hem vist. Volen decidir la vida i ètica de tothom com els acusadors de la dona davant Jesús de Galilea. ¿Què té que veure l'Esglesia Catòlica i Jesús de Galilea defensor dels desastrats de la Terra i per això vist com un home de déu, con un ungit (Xristos) de déu?

Text integre en English i en català
Una bona ocasió per practicar la llengua anglesa, oir i llegir en anglès. Un bon listening per fer a la classe. Un docuemnt a estudiar a Ciències Socials o a Educació per a la Ciutadania.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada