dissabte, 14 de juny de 2014

Escola catalana. Res fet per imperatiu legal.No caldrà fer res per imperatiu legal. La manifestació Somescola.cat, tots som escola i volem escola catalana per a tots dóna clara legitimitat social al model d'escola catalana.

 

 

La consellera s'ha vist protegida enmig de tanta gent i tindrà l'autoritat per deixar d'aplicar unes sentències que per atendre uns pocs, ataquen uns molts.

S'atendrà els infants  dels pares que no entenguin que aprendre en català i en castellà de ben petits amplia el seu desenvolupament en competència lingüística.  Molt més que en infants que aprenen en una sola llengua encara o que incorporin l'anglès sense que hi hagi un entorn que el faci habitual i expressiu de comunicacions.

Dimarts,10 de juny la consellera es sentia pressionada per les sentències que s'havien s'havien de complir i es va fer public:

Rigau desplegarà articles de la LOMCE 'per imperatiu legal'

http://www.vilaweb.cat/noticia/4196723/20140609/rigau-desplegara-articles-lomce-imperatiu-legal.html

Ho farà 'de manera transitòria' i 'modificant el mínim possible allò que funciona'
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat avu que l'executiu prepara una resolució transitòria per desenvolupar aquells articles de la LOMCE que 'per imperatiu legal s'han de desplegar', però que es farà 'de manera que s'assembli més al que ens havíem proposat a la LEC'. Rigau ha dit que es tracta 'd'una sèrie d'estratègies que ens permeti modificar el mínim possible allò que sabem que ens funciona als centres', i donar-los 'seguretat jurídica'. La resolució tractarà aspectes com els consells escolars, la música i els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

L'imperatiu legal solament és comprensible quan uns ciutadans electes havent anunciat que volen canviar una forma d'Estat, han d'accedir per la forma legal vigent que no comparteixen i que tothom sàpiga que canviaran quan siguin majoria política legítima.

Els qui diuen que la llei és intocable quan estan en majoria, organitzen dictadures militars quan perden la majoria i promouen dictats judicials de jutges no electes, posats per ells. Recordem: Prat de la Riba i Puig i Cadafalch van arribar legítimanent; Primo de Rivera va suspendre la Mancomunitat per dictat. Companys va ser president legítim, afusellat pel general Franco colpista i dictador. La majoria popular de 2011 no respecta la legalitat de l'Estatut de Catalunya recent de 2006, aprovat a España i referendat a Catalunya. "Facta, non verba".

1 comentari:

  1. Més de quaranta entitats s’han posat d’acord per sortir al carrer en defensa d´un plantejament lingüístic que funciona. La resposta unànime de pares, mestres i alumnes ens legitima i evidencia la nostra capacitat de fer front a aquesta ofensiva continuada.
    La situació actual ens hauria de fer conscients que l´estadi d´oposició jurídica en la que ha entrat el Govern de la Generalitat, no és cap garantia per trampejar l´atac.

    Les lleis i els imperatius legals no tenen capacitat per conduir l´educació d´un país de la mateixa manera que no són els currículums, ni les assignatures ni els projectes d´innovació, els que tenen capacitat educadora.

    Si la feina ben feta necessita un grau de compromís docent, l´escola catalana necessita més que mai, que el lideratge polític resti atent a les legitimitats socials, més que no pas a l´aplicació mecànica d´interessos partidistes.

    ResponElimina